İçeriğe geç

Süper Çotanak Gübresi Ne Işe Yarar

Süper çotanak gübresi ne zaman kullanılır?

Çotanak serisindeki ürünleri, ilkbahar başında (ağaçlar uyanmadan önce) taç çıkıntısının çapına ateş çukuru şeklinde kompleks gübreler gömerek uygulayabilirsiniz.

Çotanak gübresi hangi bitkilerde kullanılır?

UYGULAMA ALANI, ŞEKLİ, ZAMANI VE MİKTARI UYGULAMA ALANI UYGULAMA TİPİ VE MİKTARI Fındık, asma, elma, armut, erik, kiraz, vişne, kayısı, zeytin, şeftali, nektarin, muz, ayva, badem, kivi, fındık ve ceviz ilkbaharda yaprak döneminde 25-50 kg/gün ve 5 sıra daha topraktan çıkarılır.

Fındıkta verimi artırmak için hangi gübre kullanılır?

Yanmış veya olgunlaşmış hayvan gübresi; sığır-koyun gübresi, tavuk gübresi ve kabuklu kompost, her 3-4 yılda bir kasım-mart ayları arasında fındık dalı çıkıntısının altına 40-50 cm genişliğinde bir bant halinde düzgünce serilir ve toprağa 5-10 cm derinliğinde karıştırılır. Bahçeye yanmış ahır gübresi ilave edilmelidir.

Çotanak gübre nasıl uygulanır?

 Kasım-Nisan ayları arasında dal çıkıntısına serpilerek uygulama yapılır.  Yapraktan 300-350 gr/gün dozunda 100 litre suya karıştırılarak verilmelidir.  Damla sulama ile 4-5 kg/gün dozunda 1 ton suya karıştırılarak verilmelidir.  Ocak başına 100-150 gr/gün dozunda toprağa uygulanmalıdır.

Fındık için en iyi gübre hangisi?

Her gübrenin kendine özgü faydaları ve zararları vardır. Fındık tarlalarında yapılan araştırmalar, azotlu gübrenin fındık ağaçlarına en fazla faydayı sağlayan gübre olduğunu göstermiştir. Azotlu gübrelerin kullanımı için en faydalı ayın Mart olduğu bilinmektedir.

Mart ayında fındığa hangi gübre atılır?

Ancak genç sürgünlere zarar veren zararlılar daha çok olduğundan, dikkatli ot temizliği ve zararlı kontrolü yapılması gerekir. Fide başına 40 gr %26’lık kalsiyum amonyum nitrat gübresi (CAN) eklenerek, bunun yarısı Mart ayı başında, diğer yarısı da Mayıs sonu ve Haziran ayı başında uygulanır.

Çotanak gübre ne kadar atılır?

Çotanak Fındık Özel Gübresi (25 kg) ÜRÜN AMACI ÖNERİLEN KULLANIM Peyzaj (genel) Dikimden önce toprak hazırlığı Kış başında çim bakımı yaparken 50 – 75 kg/gün 25 – 50 kg/gün Asma Uygulaması Kışın veya erken ilkbaharda Asmaların uyanmasından önce 400 – 500 gr/Omca 6 satır daha

Çotanak gübresi kaç lira?

En Çok Karşılaştırılan Gübretaş Çotanak Gübreli Sebze ve Çiçek Gübresi 25 kgGübretaş Çotanak Gübreli Sebze ve Çiçek Gübresi 25 kgGübretaş 20.20.20 Toz Bitki Besin Gübresi 1 kgFiyat1.

Çotanak fertil gübresi ne işe yarar?

ÇOTANAK FERTİL fındık bitkisinin ihtiyaç duyduğu 6 farklı besin maddesini bünyesinde barındırmaktadır. Ülkemizde yapılan toprak ve yaprak analiz sonuçları bitkilerde birçok fizyolojik süreçte rol oynayan azot, fosfor, magnezyum, potasyum, kalsiyum, çinko ve bor gibi elementlerin toprakta ve bitkide eksik olduğunu göstermektedir.

Fındığın verimli olması için ne yapmalı?

Dr. Faruk Özkutlu, fındık üreticilerine çinko gübresi kullanmalarını tavsiye ederek, “Fındığa mutlaka başka gübreler de katacaksınız ama çinko gübresi uyguladıktan sonra veriminiz yüzde 25 artacak” dedi.

15 15 15 gübre fındığa ne zaman atılır?

Gübre önerileri Fidelerin gübrelenmesi: Dikimden sonra her yıl veya iki yılda bir Kasım-Şubat ayları arasında 100-200 gr 15-15-15 kompleks gübre, Mart ayında 100 gr kalsiyum nitrat (Ca(NO3)2) veya CAN, Mayıs ayında 100 gr kalsiyum nitrat (Ca(NO3)2) veya CAN verilmelidir. Fidenin yaşına bağlı olarak 50-150 gr CAN verilmelidir.

Fındığa hangi kireç atılır?

Fındık bahçelerine ne kadar ve nasıl kireç eklenmelidir? Düşük kil içeriğine ve hafif dokuya sahip topraklar sönmemiş kireç (CaCO3) ile ıslah edilmelidir. Yüksek kil içeriğine ve ağır dokuya sahip topraklar hidratlı kireç (CaO) ile ıslah edilmelidir. Toprağınıza attığınız tüm kimyasalların bir şekilde toprağımızı kirlettiğini unutmayın.

Fındıkta fosfor ne işe yarar?

Bitkilerin üreme organlarında ağırlıklı olarak bulunan fosfor, bitkinin generatif gelişimi için oldukça etkilidir. Fosfor eksikliğinden en çok çiçekler, meyveler ve tohumlar zarar görür. Ayrıca fosfor eksikliği bitkinin gelişimi üzerinde olumsuz etki yapar. Fosfor eksikliği olan bitkilerde büyüme azalır.

Fındıkta çinko ne işe yarar?

Bor, çinko ve demir eksikliklerini gidererek sağlıklı bitki gelişimini ve döllenmeyi artırır. İçerdiği bor, gür çiçeklenmeyi sağlar, döllenmeyi ve meyve tutumunu artırır. Çinko, bitkinin sağlıklı gelişimi için gerekli enzimleri aktive ederek uzun ömürlü bitkilerin gelişimine katkıda bulunur.

Fındık çotanak nedir?

Fındık, kış aylarında çiçek açan ve döllenen tek bitkidir. Dişi çiçeklerin çanak yaprakları “çotanak” adı verilen fındık kupasını oluşturur.

Akıllı gübre ne zaman atılır?

Fidelerin dikiminden hemen sonra: Fidelerin dikiminden sonra, akıllı gübreler kullanılarak bitkilere köklenme ve ilk büyüme evresinde ihtiyaç duydukları besin maddeleri sağlanabilir ve bitkilerin hızlı ve sağlıklı bir başlangıç ​​yapması sağlanabilir.

Taban gübresi hangi aylarda atılır?

Temel gübreleme ekimden veya dikimden hemen önce veya ekim/dikim sırasında yapılabilir. Toprak gübresi elle veya tohum ekme makinesiyle uygulanabilir. Temel gübreleme yayma, bant üzerinde doğrusal uygulama veya fırında yapılabilir.

Süper inci gübre ne zaman atılır?

TOPRAKTAN ÜRÜN UYGULAMA ZAMANI kg/dekar kg/ağaç başıSebzelerGelişim döneminde15–30Buğday-arpa-kolza-pamukKardeşlenme döneminde15–20Şeker pancarı tohum çapası20–25Mısır patatesiDeniz çapası30–40

Çotanak Plus ne zaman kullanılır?

Çiçeklenme öncesi uygulandığında, kuvvetli ve eş zamanlı çiçeklenmeyi teşvik eder, tane ve meyve tutumunu arttırır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir