İçeriğe geç

Etmen Ne Demek Tdk

Etmen nedir?

Özet Türkçe “ajan” kelimesinin sözlük anlamı “element”tir. Olan biteni etkileyen sebeplerin her biri bir faktör olarak kabul edilir.

Etmen faktör ne demek?

Ajan kelimesinin güncel sözlük anlamı nedir? Cevap: Birlikte veya ayrı ayrı etki eden ve belirli bir sonuca yol açan kuvvetler, durumlar, unsurlar, etken, faktör.

TDK sözlük anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu tarafından yayımlanan Türkçe Sözlük; günümüz Türk dilinin en güvenilir sözlüğüdür.

Etmen ne demek bulmacada?

Etken, etken, sebep, etken.

Dış etmen ne demek?

Dış kuvvetler; Akarsular, rüzgarlar, yeraltı suları, buzullar, dalgalar ve akıntılar gibi çeşitli faktörler dünyayı şekillendirir. Bu faktörler atmosferik kökenlidir ve enerjilerini güneşten alırlar. Dış kuvvetler, iç kuvvetlerin etkisiyle oluşan yükseklikleri erozyon yoluyla deniz seviyesine düşürmeye çalışır.

Ya tabip ne demek?

“Doktor”, tıp bilimi (veya sanatı) ile uğraşan kişileri belirten Arapça kökenli bir kelimedir. Arapçada tıp mesleği ve tıp bilimi; Aramicede Tebba, bilgi, bilme, bilme ve anlama gibi anlamları içerir.

Faktörün Türkçesi nedir?

Bir sonucun, etkenin, efektörün veya etkenin ortaya çıkmasında etkili olan unsurlardan her biri.

Faktör arzı ne demek?

(Faktör arz fonksiyonu) Faktör arzı, ekonomik karar birimlerinin üretim faktörlerini hangi miktarda ve hangi fiyatlardan satmaya istekli olduklarını gösteren davranışı ifade eder.

Müessir faktör ne demek?

Anlamı: “Müessir” kelimesi bir şeyin etkisi altında olan veya onu etkileyen kişi anlamına gelir. Genellikle bir kişinin veya durumun bir başkası üzerindeki etkisini veya etkileşimini belirtmek için kullanılır.

👉 👈 ne demek?

👉 👈 Emoji Anlamı: İşaret parmağının elin tersiyle sola/sağa işaret etmesi – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

TC ne anlama gelir?

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından uzun yıllardır yürütülen MERNİS uygulamasının hayata geçirilmesiyle her vatandaşın kimlik kartında bulunabilen bir numaradır. Basın denetimi.

Lingo ne demek TDK?

I. (çoğul -geht) lehçe; bir mesleğin konuşma dili.

Etken etmen ne demek?

Sonuca katkıda bulunan uyaranlar, olaylar veya eylemler.

Öğleye yakın zamana ne denir?

Kerahat zamanı, güneşin doğup battığı ve tam gökyüzünün üzerinde olduğu zamandır.

İye nedir bulmaca?

İdrar yolu enfeksiyonları, “idrar yolu enfeksiyonları” olarak da adlandırılır, vücuttaki en yaygın ikinci enfeksiyon türüdür ve özellikle E. coli adlı bakterilerin, idrar sisteminde, böbreklerde, mesanede veya üretrada herhangi bir yerde oluşmasıyla oluşur.

Kampüs ne demek?

Kampüs veya yabancı dildeki karşılığıyla kampüs, bir üniversitenin genellikle şehir dışında yer aldığı, içinde derslikler, öğrenci yurtları gibi her türlü yapı ve faaliyet alanının bulunduğu yerdir.

Işınlanmanın anlamı nedir?

Işınlanma veya teleportasyon, bir insanın bedeninin veya bir nesnenin bulunduğu yerde yok edilebilmesi ve aniden başka bir yerde belirebilmesi fikridir.

Ereği nedir?

TDK’da “son” kelimesi isim, gerçekleştirilecek, elde edilecek bir şey, hedef, amaç, gaye, amaç olarak açıklanmıştır.

Biraz nostalji ne demek?

Geçmişin güzelliklerine duyulan özlem duygusu ve bu duygunun, geçmişin aşkının egemenliği bugündür. Nostalji aslında romantizmden biraz farklı olarak, belli bir yer ve mekana duyulan özlem duygusu olarak da anlaşılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Gazikent Escort